torsdag 6 maj 2010

Bra nytt läraravtal - med möjlighet till lokala överenskommelser!

Äntligen är läraravtalet klart - förhoppningsvis ska den misstro som finns mellan mellan lärare och arbetsgivare ska upphöra. Nu är det angeläget att skolan får arbetsro, att det skapas nya möjligheter för lokala avtal med utgångspunkt för elevernas lärande!

Tvåårigt avtal (25 månader) med löneökningar på 3,5 procent fördelat på två år.
Skolor kan (precis som i dagens avtal) sluta lokala avtal om ny arbetsorganisation och annan arbetstidsförläggning där man arbetar på andra sätt än det gängse. Det är förutsättningarna på den enskilda skolan som ska styra hur arbetsorganisationen ska utformas för bäst resultat.

De centrala parterna uppmanar till lokala initiativ som leder till förbättrade resultat och ökad måluppfyllelse. Parterna centralt kommer att stödja de lokala parterna i att komma överens om och genomföra sådana initiativ.

Lärare som utifrån ett lokalt tecknat kollektivavtal går in i en ny arbetsorganisation som syftar till att förbättra resultat och måluppfyllelse och som innebär en ändrad arbetstidsförläggning får under vissa förutsättningar ytterligare löneökningar på 1500 kr plus ytterligare minst 500 kr i månaden att fördelas individuellt och differentierat

Parterna är överens om ett långsiktigt gemensamt förtroendeskapande arbete i syfte att främja utvecklingen av svensk skola. Det gemensamma arbetet ska bedrivas genom att följa, stödja och bidra med initiativ som kan skapa förutsättningar till bättre resultat och ökad måluppfyllelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar