måndag 31 maj 2010

Sverigedemokraternas populistiska och främslingsfientliga politik!

Sverigedemokraterna har presenterat sitt budgetalternativ. Det blev som man kunde förvänta, en politisk "meny" bestående av "mer till alla och allt", förutom till asyl- och invandrings-området - som ska minskas med 90%.

Inte oväntat vill det invandringskritiska partiet spara in många miljarder på asyl- och invandringspolitiken. SD räknar med att kunna minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent och därmed om tre år, 2012, kunna spara 39 miljarder kronor.

När det gäller biståndet så vill partiet sänka det från dagens en procent av BNP till 0,7 procent.
SD:s vallöften kostar åtskilliga miljarder. Förutom en skattesänkning för pensionärer och höjd a-kassa vill partiet till exempel behålla hela den borgerliga regeringens jobbskatteavdrag, höja sjukpenningen, utveckla rut-avdraget för hushållsnära tjänster och höja vårdnadsbidraget.

SD vill strama åt asylpolitiken genom att Sverige bara ska ta emot dem som uppfyller kriterierna i FN:s flyktingkonvention och ett "litet" antal kvotflyktingar efter avtal med FN:s flyktingorgan UNHCR. Partiet anser också att bara de som kan visa upp giltiga id-handlingar ska få sin asylansökan prövad. Anhöriginvandring ska bara omfatta makar och minderåriga barn.

Det är bra att SD är tydliga, solidaritetstanken finns knappast. Man ställer grupper mot varandra i dagens samhälle. Invandrargrupper mot äldre och familjer. Mot deras omänskliga politik står en kristdemokratisk människosyn som värderar vare människa för den hon är oavsett nationsgränser eller kulturgränser!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar