måndag 3 maj 2010

De Rödgröna accepterar 97% av Jobbskatteavdraget!

Idag när Tomas Östros(s) samt mp och v presenterade sitt samlade förslag till alternativ budget finns en dela att fundera kring. En märklig sak är förållandet mellan den mycket hårda retoriken mot jobbskatteavdraget, som inte minst Tomas Östros(s) varit talesman för faller ganska platt till marken.

I själva verket så accepterar man 97% av jobbskatteavdraget, som princip - och praktik. Det är nästan omöjligt att förena den ensidiga kritiken som nästan dagligen levererats med de Rödgrönas alternativ i praktiken!

Så slutsatsen är att man i princip accepterar modellen med jobbskatteavdrag - att det ska löna sig att arbeta, att skillnaden mellan bidrag och arbete ska behållas. Skillanaden blir då närmast en gradfråga - inte en principfråga.

Den andra förklaringsmodelln stavas "popuilism". Egentligen är man till stora delar moståndare till jobbskatteavdrag i princip, men vågar inte stå för ett alternativ som leder till att stora grupper av väljare får skattehöjning. Man undrar och funderar - omkring de rödgrönas startegi och politik!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar