söndag 30 maj 2010

Det är viktigt att välja fritt - bara de inte väljer fel, säger de rödgröna!

Frågan om politikens gränser, och rätten för medborgarna och enskilda samt familjer ges rätt att välja är en fråga som en den rödgröna oppositionen är delad inför. Dessutom uttrycker man säg motsägelsfyllt. "Ja visst - ska medborgaran få välja, men.....! "

Detta "politiska men" som inskränker friheten till det som politiken avgör är mycket symptomatiskt för Mona Sahlins (s) rödgröns koalition. Frågan om politikens gränser kan bli en av valrörelsens stora frågor, om kristdemorkaterna lyckas väl med sitt budskap.

Det handlar om människosyn och maktprincip, när kristdemorkaterna vill slå vakt om civilsamhällets små gemenskapers rätt att själv välja! Ytterst är det en demokratifråga.

I Örebro kommer vi på allt sätt försvara människans och familjernas rätt att själva välja, den stora lokal frågan handlar om vårdnadsbidraget. Jag välkomnar debatt med socialdemokraterna och Lena Baastad, kommunlråd i frågan. Vi vill gå vidare till vårdnadsbidrag 2.0 - där vi vill ge familjer 6.000:-/barn och månad! För oss gäller rätten att välja - utan men!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar