söndag 13 juni 2010

Hyresgästföreningens obundenhet i Örebro - en myt!

Idag har Alaa Idris(s), riksdagskandidat från Örebro valts in i Hyresgästföreningens Förbundsstyrelse. Bara att gratulera Ala, som är en medveten och duktig, sa,mt tydlig vänsterpolitiker.

Samtidigt - säger det ganska mycket om Hyresgästföreningen, som utåt säger sig var "politiskt obunden". Hur i hela världen går det ihop? I Örebrofullmäktieg har vid haft många bostads-politiska där Ala Idris företrätt en mycket tydlig vänsterlinje - i bl a diskussionen om försäljningen av 850 ÖBO-lägenheter.

Hyresgästföreningen i Örebro har sannerligen inte uppträtt och agerat "politisk obunden". Tvärtom är det en mycket ensidig relation mellan Hyresgästföreningen i Örebro och socialdemokraterna samt väntserpartiet.

Det är sannolikt så att Hyresgätsföreningens "motkampanj" styrs från oppositionskansliet i Rådhuset med s+v i ledningen!

Det är dags att Hyresgästföreningen ändrar på sin hemsida till: " Vi är en del av social-demokraterna och vänsterpartiet i Örebro"!

2 kommentarer:

  1. Långt innan sossarna i Örebro började att tala om utförsäljnigsfrågan så drev hyresgästföreningen sin kampanj för en folkomröstning i frågan. Det här var hösten 2008. Att det sedan är valår och att oppositionen gärna hänger på får stå för dem...
    /frippe

    SvaraRadera
  2. Hyresgästföreningen är en partipolitisk obunden organisation! Vi företräder våra medlemmar, oavsett deras partitillhörighet, i frågor som rör dem.
    Och vilken motkampanj är det du syftar på? Kan det vara den mot försäljningen av 1148 ÖBO-lägenheter? De protesterna styrs inte av några andra än Hyresgästföreningens medlemmar och berörda hyresgäster!
    Att gång på gång hoppa på Hyresgästföreningen med påståenden om att vi går sosarnas eller vänsterpartiets ärenden eller inte skulle vara opolitiska är märkligt med tanke på att hela frågan om ÖBOs försäljning är politik och inget annat.
    Vi är politiskt obundna men det är vår "plikt" att bedriva bostadspolitik för att tillvarata våra medlemmars intresse!

    SvaraRadera