onsdag 9 juni 2010

Koalition Örebro storsatsar på barnen inför nästa mandatperiod!

Igår presenterade Koalition Örebro sitt valmanifest för Barn- och utbildningsområdet. Det innebär en storsatsning på utbyggand av förskolor, valfrihet i barnomsorg emd vårdnadsbidrag och barnomsorgspeng. Dessutom ett renoveringspaket för skolorna i Örebro.

Efter vår första prognos för 2010, som visar på ett överskott på på 230 miljoner, kan vi använda 30 miljoner för skolrenoveringar redan detta år. Det är ett överskott på försäljningen av Vasaskolan(40 milj).

Några andra satsningar är följande:

- Fortsätta att bygga ut förskolan med ca 1100 nya platser under 2011-2014- Investeringssatsning ca 135 milj kr - Verksamhetssatsning ca 120 milj kr
- Att omvandla grundskolelokaler till förskola, bygga nya förskolor samt renovera nuvarande skollokaler. En lokalförsörjningsplan är upprättad för 2011-2014.Förskolor: Rynningeåsen, Växthuset, Nyponlunden, Lindhult, Garphyttan, SidensvansenGrundskolor: Lundbyskolan, Lillåns skola, Vintrosa skola
- Att anpassa lokalerna efter antalet elever för att optimera resurserna till pedagogisk verksamhet
- Skapa ”modellskolor” som fungerar som föredöme för andra skolor med goda exempel på skolutveckling
- Gymnasieskolor: Fortsätta arbetet med Framtidens Gymnasieskola

1 kommentar:

  1. Och var kan en intresserad väljare hitta det där programmet? När jag gogglar på "Koalition Örebro" hittar jag bara mediarapportering om era utspel samt John Johanssons blogg... När tänker ni ta steget ut i cyberspace?

    SvaraRadera