tisdag 8 juni 2010

Socialdemokraterna i Örebros valmanifest - önskedrömmar!

Samtidigt som vi i Koalition Örebro presenterade del 2 i vårt valmanifest som handlar om Barn- och utbildningsområdet, så presenterade Socialdemokraterna sitt valmanifest. Det kan ju vara bra att jämföra några av de punkter där dit skiljer sig i politiken.

- När det Barn och utbildning så har Socialdemokraterna inte så mycket nytt att komma med. Man följer i stort sett Koalitionens redan inslagna politik. Det är dock helt klart att man kommer att ta bort all Valfrihet för föräldrar, genom att vårdnadsbidrag och Barnomsorgspengen försvinner. Jag välkomnar många valdebatter med (s) i Örebro, ända till valdagen!

- Alla under 25 år ska erbjudas jobb, m.m -- om det blir en rödgrön regering. Det är mycket om och men. Det förutsätter också att regeringsalternativet med s+v+mp, är helt överens om en samlad politik, vilket vi ännu saknar besked om. Så detta löfet - liknar mera ett luftslott och en ren önskedröm. Dessutom vet vi inget om vad Vänsterpartiet i Örebro har för politik, med vilka (s) måste samarbeta om det ska bli något alternativ överhuvudtagit.

Här finns Koalitionens väl genomarbetade och gemensamma förslag som en mycket tydlig motvikt till (s) - som mest är ett utspel utan helhet!

- Det är också intressant att (s) lovar en Vårdgaranti för tillgänglighet i sjuk- och hälsovården.
Man borde lära sig av socialminister Göran Hägglund(KD), som med sjukhusmiljraden som "bonussystem", efter 12 långa år av (s)-styre minskat köerna radikalt. (s) statsade under alla år 40 miljarder utan att minska köerna, Alliansregeringen med G Hägglund(KD) 1 miljard - med direkt resultat.

Örebrosocialdemokraternas förslag skanar all trovärdighet!

Men jag välkomnar socialdemorkaternas valmanifest och är beredd att debattera förslagen fram till valdagen!

1 kommentar:

  1. När det gäller aktiviteter för ungdomar så är en rödgrön regering en förutsättning eftersom din konservativa regering infört ett aktivitetsförbud som gör att arbetsförmedlingen inte får göra något alls förrän efter 90 dagar. Och den rödgröna oppositionen har - gemensamt - lovat att avskaffa det förbudet på sitt första regeringssammanträde. Så var det med det. Inte svårt att ta reda på alls, faktiskt.
    När det gäller era "väl genomarbetade och gemensamma förslag" så är det ju svårt att uttala sig om dem eftersom de inte finns att hitta på webben. Kan du kanske skicka dem med internposten i rådhuset?
    När det gäller vårdgarantin så kommer den att genomföras - om S fortsätter styra landstinget. Kömiljardens bluffredovisande minskar faktiskt inte köerna på riktigt - när folk "frivilligt" ställer sig i en annan kö försvinner de ju ur redovisningen.

    Och du Lennart: Om du väl läsa mer om vår politik så finns - hela - vårt valprogram på socialdemokraterna.se/orebro
    Den rödgröna politiken, som innehåller bra mycket fler besked än ni gett, finns på rodgron.se

    mvh

    Björn Sundin
    PS Fundera på om du inte borde göra kommentarsfältet lite mer lättanvänt - det är inte helt lätt att bli godkänd för att få kommentera.

    SvaraRadera