onsdag 23 juni 2010

Sveriges ekonomi -starkast i västvärlden!

Idag presenterade Konjungturinstitutet sin prognos för de näramste åren. Just nu pekar alla siffror uppåt, och Sverige har det ur ekonomiskt perspekiv bästa situationen av alla länder i västvärlden!

BNP-tillväxten ökar snabbare än någon räknat med - 3,7% i år, och därefter en fortsatt ökning de närmaste åren. Arbetslösheten ökning har vänt till minskning - sysselsättningen är starkare än under högkonjungturen 2006.

Givtevis återstår mycket, så att människor kommer i utbildning och sysselsättning. Men förutsättningarna är ljusare än någon anat, trots en global finanskris!

Alliansregeringens politik har varit mycket lyckosam. Mona Sahlin(s), kan inte på något sätt se de positiva prognoserna, hur många prognoser som än presenteras. Det måste vara ett mycket svårt läge för socialdemokraterna, som så till den milda grad svartmålat Alliansregeringen - att förhålla sig till den förändring som nu snabbt sker. Vad ska man säga? Vilka "katastrofbegrepp" finns kvar, när Östros och Sahlin - nästan helt tömt språket på innehåll.

Det är inte enkelt att var opposition - när det ljusnar för svensk ekonomi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar