tisdag 23 mars 2010

Barnkränkande utvisningshot mot dödsjukt barn i Vivalla - Örebro!

Rim Al Amin är två och ett halvt år och väger fem kilo.Hon kämpar för sitt liv. Men myndigheterna vill kasta utdet svårt sjuka barnet, hennes mamma och två systrar.Utvisningsbeslutet ligger stämplat och klart.

Fredag eftermiddag. En lägenhet i Vivalla, två rum och kök. Här bor ensamstående Manal El Banna med döttrarna Alaà, 8 år, Laxal, 4 år och Rim, 2,5 . Rim är svårt sjuk. Hon kommer aldrig att bli frisk. Så sent som i torsdags fick hon en diagnos. Nu har barnläkarna spårat upp en medicin som vi hoppas kan hjälpa henne. Det vore synd att ta henne till Libanon nu. Jag vet inte ens om det går att ta med ett så sjukt barn i ett flyplan, säger Annica.

Manal flydde från Libanon och kom till Sverige med sina två barn i februari år 2007. Hon visste inte då att hon väntade en tredje dotter.

Jag delar helt Sam Petterssons( frikyrkopastor i Åsbro) uppmaning till ett nytt PÅSKUPPROR!

Förra gången kyrkor gick samman i ett påskuppror var 2005. Då var det regeringens hantering av de apatiska barnen som fick Sveriges kristna råd med ärkebiskop K.G Hammar i spetsen att protestera högljutt. Över 160 000 namnunderskrifter samlades in och överlämnades till regeringen.

Den förra regeringen drev en mycket människokränkande asylpolitik, och det verkar inte bättre nu. Hela Barnkovnetionen ocn Barns Rätt - skriker ut sin protest. Nu behöver alla goda krafter i örebro ställla sig på det mycket sjuka barnets sida och säga; hit men inte längre!

1 kommentar:

  1. Hej,
    Vi är många som är förtvivlade över Rims situation. Jag har startat en namninsamling och en facebookgrupp för att försöka stoppa utvisningen. Gå med i gruppen och skriv på petitionen! Tillsammans är vi starka!
    http://www.gopetition.com/online/35028.html
    Gruppen:
    http://www.facebook.com/group.php?gid=103165116387229&ref=mf

    Hälsningar Ida

    SvaraRadera