onsdag 3 mars 2010

Grattis Ylva Johansson(s) till 50.000:- i RUT-avdrag!

Socialdemokraterna har tillsammans med Vänstern och Miljöpartiet tillkännagivit att man har för avsikt att avskaffa RUT-avdraget, för hushållsnära tjänster vid en ev. valseger. Det är utmärkt att man är tydlig. Jag är övertygad att detta stöds av vänsterns kärnväljare, medan många i den sk "medelklassen", inte delar detta. Denna stora väljargrupp måste (s) vinna förtroende hos för att få ökat stöd. Det räcker inte bara med kärnväljarna.

Jag tror att Mona Sahlin(s) tagit ett felaktigt strategiskt beslut. Samtidigt visar det sig att många inom den socialdemokratiska partitoppen tagit del av RUT-avdraget! Jag tycker det är bra, det är bara att gratulera Ylva Johansson (50.000:-), Leif Pagrotsky, Jan Eliasson, Björn von Sydow, Göran Persson mfl. Två av dem - ministerkandidater. Det visar att reformen är välkommen och omtyckt.

Men för Mona Sahlin innebär positioneringen en minskad trovärdighet. Vad ska Mona nu säga till Ylva Johansson och Leif Pagrotsky?? Hushållsnära tjänster har blivit en succe och blir en av många valvinnande frågor. Tack Mona för beskedet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar