onsdag 17 mars 2010

Christer Sturmark, humanisterna - saknar trovärdighet i kritiken mot konfessionella friskolor!

Ikväll debatterades konfessionella friskolor på Tv4. En ganska spretig debatt - lite förutsägbar. Utmärkt att flera elever från konfessionella friskolor deltog aktivt, och kunde ge en "inifrånbild".

Christer Sturmark, Humanisterna - saknar all intellektuell hederlighet, när han avfärdar alla konfessionella friskolor, kollektivt utifrån exemplet Plymothbrödernas friskola i Halland! Det är utmärkt att friskolorna granskas av Skolinspektionen, Plymothbröderna skola är mycket tveksam, men utgör verkligen ett dåligt exempel.

Men att utifrån detta exempel "kasta ut alla", är inte ens seriöst. Det är fakta att konfessionella friskolor granskas regelbundet, mycket mera än kommunala skolor. Det är också fakta att de allra flesta klafrar sig bra i granskningen, utifrån skolans styrdokument!

Givetvis kan man ha en rent principiell ståndpunkt emot konfessionella friskolor, men att anvädna så tendensiösa och tunna argument som Sturmark gör, imponera inte! Man kan fundera över vad som besjälar Sturmark så intensivt att driva ett motstånd mot konfessionella friskolor på så lösa grunder?

Lite nyans borde avkrävas kritikerna!

1 kommentar:

  1. Bra Lennart, skicka samma som insändare till NA /Björn Sundström

    SvaraRadera