lördag 27 mars 2010

Sverigedemokraternas unkna människosyn ställer grupp mot grupp!

Sverigdemokraterna har idag presenterat sitt valprogram, utan att ta något ansvar för en ekonomisk trovärdig finasiering. Annars är inte huvudfrågorna förvånande, nej till s.k "massinvandring", ja till mera pengar åt pensionärerna och ja till hårdare straff.



Som vanligt använder man en demagogisk retorik, genom begrepp som "massivandring" m.m

Genom att satsa på pensionärerna som grupp - så säger man indirekt att anledningen till att den gruppen fått för lite resurser finns att finna i det stora kostnaderna för den .sk "massinvandringen". Detta kommer att bli Sverigedemorkaternas mantra under valrörelsen.



Det är avslöjande vilken unken människosyn med rasistiska undertoner som bär upp Sverigedemokraternas budskap. Ytterst handlar det om att "skrämma" och måla förenklade och rent felaktiga samhällsbilder - som ytterst ställer olika samhällsgrupper mot varandra.



Det går stick i stäv mot kristdemorkatisk grundad människosyn, som söker forma "det gemensamma bästa", för alla medborgare. Det är bra att Sverigedemokraterna är tydliga med sitt budskap - det måste bemötas i tid och otid. Vi är redo att stå upp för alla människors lika värde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar