torsdag 25 mars 2010

Den smutsiga Svenska Vapenexporten - nu till muslimska milismän i Somalia!

Under 2009 exporterade Sverige vapen för 13,6 miljarder kronor - vilket är nytt rekord! Enligt tidningen DAGEN har det framkommit att granatgeväret Carl-Gustaf finns i Somalia i det inbördeskrig som pågår sedan länge.



Visserligen har Sverige ett avtal där de som köper vapen skriver under att de inte ska säljas vidare, och att det ska finnas regler för hur vapnen ska skrotas. Men det är långt ifrån alla som följer avtalen. Det finns många flera exempel på hur vapen från Sverige påträffats i Indien, Kasmir och Colmbia, alla länder indragna i konflikter på olika sätt.



Vapenexporten - är en myckt smutsig industri, framförallt för att Sverige under årtionden medvetet brutit mot Riksdagens restriktiva regelverk. Svensk export och industri överordnas utrikespolitiska krav på mänskliga rättigheter och demokrati.



Ett PÅSKUPPROR borde ske mot den omoraliska och smutsiga svenska vapenexporten. Legitimiteten och trovärdigheten i den Svenska utrikspolitiken och biståndspolitiken finns i allt mindre grad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar