tisdag 23 mars 2010

Två viktiga Fullmäktigedebatter i morgon i Örebro Rådhus

I morgon är det återigen kommunfullmäktige, de 65 folkvalda samlas för att diskutera och tydliggöra ideologiska skillnader. Det är bra för demokratin, förhoppningsvis sker debatten på en god nivå - med respekt för varandras olika perspektiv.

Den viktigaste frågan blir Översiktplan för Örebro kommun, av planen ska framgå vilka allmänna intressen som bör beaktas, grunddargen i användningen av mark- och vattenområden, hur den byggda miljön ska utvecklas och bevaras och hur kommunen avser att tillgodse riksintressen.

Det har funnits en politisk styrgrupp i hela arbetet, ca 400 samrådssvar har kommit in till kommunen. I stort sett finns en bred politisk enighet - så ska det vara i en så viktigt och strategisk fråga.

En annan fråga gäller en Interpellation till mig som ansvarigt kommunalråd från Jan Zetterqvist(s),om bristande underhåll på Vintrosa skola. Jag kommer att redogöra för att social-demorkaterna inte har mera pengar, såvida man inte äger en sedelpress, och att man varit överens med Koalitionen om alla satsningar under 2007-2010. Vi får se hur debatten fortlöper!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar