måndag 19 april 2010

168 000 nya Jobb i Sverige fram till sommaren, enligt Sifo!

Idag presenteras mycket glädjande siffror för alla arbetslösa. Fram till 1 juli behöver 168 333 personer anställas i Sverige. Det visar en ny arbetsmarknadsbarometer från Sifo, som beställts av bemanningsföretaget Proffice. 2 950 företag i både offentlig och privat sektor svarade på frågor om arbetskraftsbehovet.

Detta ger också god "kredit" till Alliansregeringen och deras jobbpolitik. Sverige har på ett utomordentligt sätt klarat finanskrisen, med starka finanser, med en relativt sett lägra arbetslöshet än andra länder. Nu kommer alla jobben!

Undersökningen visar att 34 procent av företagen behöver anställa mer personal redan i dag, medan 16 procent behöver minska personalen. Hälften, exakt 50 procent, vill inte förändra antalet anställda. Den närmaste tiden ökar behovet av ny personal. 39 procent av företagen räknar med att de behöver anställa mer personal om ett halvår. Då har andelen som tror att de måste göra sig av med personal sjunkit till 10 procent.

I gruppen som tror att de måste anställa fler om ett halvår har Sifo tagit reda på vilka yrkesgrupper som behövs. Det handlar framför allt om personal inom industritillverkning och logistik (20,7 procent) och byggarbeten (14 procent). Utifrån procentsiffrorna har Sifo beräknat antalet personer företagen behöver anställa fram till 1 juli, och kommit fram till att det är 168 333 personer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar