tisdag 20 april 2010

De Rödgröna i Stockholm djupt splittrade - väljer folkomröstning!

De rödgröna i Stockholm är djupt splittrade i en av de stora framtidsfrågorna. I stället för att visa trovärdigt ledarskap och hitta en överenskommelse - så "fegar man", och väljer en folkomröstning. Det är så uppenbart - att man inte klarar att förhandla fram en av de stora framtidsfrågorna.

Vilka är de andra stora frågorna som man inte blir överens om, som man "skjuter över" till folkomröstningar?

Den rödgröna oppositionen vill hålla en regional folkomröstning om motorvägssatsningen Förbifart Stockholm. Förslaget ingår i en överenskommelse mellan de tre partierna om infrastrukturen i Stockholmsområdet.

De rödgrönas förslag innebär att samtliga invånare i Stockholms län ska få ta ställning till två alternativ. Antingen bygga ut kollektivtrafiken med nya spår, tunnelbana och stationer eller att bygga en ny nord-sydlig motorvägsförbindelse i Stockholms län, den så kallade Förbifart Stockholm.Enligt de rödgröna så ska båda alternativen kosta lika mycket.

Tanken är att en statlig utredning ska tillsättas efter valet för att ta fram en lösning som bygger på kollektivtrafikalternativet. De två alternativen ska kosta lika mycket."Oavsett resultat kommer en rödgrön regering att respektera utfallet", står det i pressmeddelandet.

Detta är inte ett trovärdigt politiskt alternativ i Stockholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar