torsdag 29 april 2010

6 grundskolor i Örebro får 2 miljoner för matematiksatsningar!

Av de över 1 600 ansökningar om utvecklingsprojekt i matematik som kommit in till Skolverket, har 377 beviljats bidrag. Från Örebro kommun lämnade 21 skolor in ansökan om olika utvecklingsprojekt. Sju av dessa har beviljats bidrag. Av Skolverkets beviljade 144 miljoner har Örebro kommun beviljats drygt 2 miljoner kr.



Det är 6 kommunala grundskolor som får dela på 2 miljoner för att särskilt stärka matematik-undervisningen. Det är följande skolor: Olaus Petriskolan, Wallerska skolan, Brunnskolan, Adolfsbergskolan, Latorps skola samt Mikaelsskolan.



Det handlar om olika utvecklingsprojekt som ske öka måluppfyllelsen i matematik, att utifrån aktuell forskning för elevernas förståelse för matematik. Det handlar också om att använda IT som en naturlig del i lärandet, och att stärka elevernas lust att lära.



Det är ett utomordentligt stöd för matematikundervisningen, och ett uttryck skolornas ambitioner att utveckla arbetet omkring lärandet! Förhoppningsvis kan detta få spridningseffekter till alla andra skolors arbete med matematikundervisningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar