tisdag 13 april 2010

Mona Sahlins ojämställda vallokomotiv!

Idag presenterade Mona Sahlin(s), sina "valokomotiv"som ska lyfta fram socialdemokraterna och deras politik i valrörelsen. Det är väl egentligen ingen nyhet, men det som sticker ut är fördelningen mellan män och kvinnor.

Socialdemokraterna brukar alltid kritisera andra partier för att inte följa en jämn könsfördelning i olika sammahang. Det är självklart en viktig aspekt - men med så "hög svansföring" och kritik mot andra, så är det uppseendeväckande att Mona Sahlin nu i sin "frontgrupp" lyckas med konstycket att presentera 5 män och 3 kvinnor för detta uppdrag! Det innebär att 37% är kvinnor och 63% är män i Mona Sahlins ledargrupp!

Hur ska Mona Sahlin och socialdemokraterna förklara detta? Fanns det inte 4 duktiga och kompetenta kvinnor i den socialdemokratiska ledningen i för framtiden? Eller handlar det om s.k "patriarkala strukturer"?

Jga skulle nog egentligen inte uppmärksamma detta om inte socialdemokraterna använt så "stora ord" i denna fråga. Hur är det med ord och handling? Här finns ett stort avstånd mellan ord och handling?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar