onsdag 28 april 2010

Örebrosocialdemokraterna och den globala finanskrisen!

Idag hade vi fullmäktige med debatt om bokslut 2009! Örebro kommun visar ett historiskt bra ekonomiskt reslutat; +390 miljoner kronor. Detta under ett av de svåraste planeringsår någonsin. Desutom har vi lyckats att inte säga upp någon personal - ett medvetet val, då vi använde en del av regeringens extra stadsbidrag!

Detta ska jämföras med den senaste ekonomiska krisen 2003, som socialdemorkaterna själva skapade genom dåligt ledarskap. Då fick flera hundra tjänster sägas upp, och kommunen gick igenom ett "stålbad"!

Debatten blir ytterst märklig, då socialdemokraterna "anklagar" både regering och Koalitionen i Örebro för ökad arbetslöshet m.m Inte ett ord om den svåraste ekomiska krisen sedan 1930-talet, som var globalt betingad! Påstående efter påstående - retorisk rundgång från (s)-företrädarna, det verkar inte som de själva hör hur illa deras budskap klingar.

Finns det någon trovärdighet kvar, när man inte ens "andas" om finanskrisen ?? Faktum är att Alliansregeringen och Örebro kommun går stärkta ur krisen och är föredömen både internationellt och i kommunsverige! Vad har socialdemokraterna i Örebro egentligen att komma med än tom retorik?? Det är inte trovärdigt, Lena Baastad(s) och Jonas Karlsson(s), båda oppositionsråd i Örebro!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar