söndag 11 april 2010

Brukets skola i Örebro - framgångsrik på arbete med Entreprenörskap!

Brukets skola (f-6), ligger i Markbacken på väster i Örebro. Där har man de senaste 4-5 åren arbetat med Entreprenörskap som profil. Jag besökte skolan i fredags och samtalade med rektor Mikael Svenberg och några av hans medarbetare.

Det är uppenbart attt man lyckats väl att forma en profil och inriktning som påverkar skolan som helhet, med ett förhållningssät som bejakar och stöder elevernas kreativa förmåga, skapande fantasi, att våga ta sig för.

Det finns med redan från förskolans arbete i Bruket, där man berättar om ett förändringsarbeta där att "säga nej" är förbjudet, och där det gäller att bejaka barns kreativitet - men inom en fast ram. Det var imponerande att uppleva den samsyn man hade och den gemensamm vision och övertygelse att utveckla både förskola och grundskola.

Den stora utmaningen är kanske att sprida kunskapen om Brukets goda verksamhet så att många flera barn tillsammans med föräldrar gör ett aktivt val av Brukets skola. Idag finns ca 120 elever f-6, och lika många förskolebarn. Skolan kan ta emot många flera elever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar